Financiar

#economii #ministerul muncii #salarii #sporuri #prime

Ministerul Muncii vrea sa economiseasca cele 1,1 miliarde lei platite pentru premii si salarii de merit

Un randament economic scazut necesita economii mari. E principiul pe care Guvernarea il aplica in toate sectoarele, prin revizuiri masive de cheltuieli, concedieri sau taieri de sporuri. "Stabilirea unor plafoane maxime pentru acordarea indemnizatiilor de merit, astfel incat ordonatorii principali de credite sa poata sa se incadreze in limitele de cheltuieli cu personalul, asa cum sunt acestea prevazute in legea bugetara anuala", este una din solutiile pe care ministrul Muncii, Marian Sarbu a propus-o sindicalistilor.

Marian Sarbu a anuntat ca ordonanta privind sporurile bugetarilor nu va fi trimisa miercuri in guvern si ca vor avea loc noi negocieri cu sindicatele in 23 martie, dupa ce nici luni nu s-a ajuns la un acord asupra platii premiilor si a salariilor de merit, ce costa bugetul 1,1 miliarde lei, scrie NewsIn.

"Nu ne-am inteles pe salariul de merit, pe fondul de premiere, indemnizatiile de conducere si articolul 20 (din proiectul de Ordonanta de Urgenta n.r.), care da posibilitatea ordonatorilor de credite sa poata lua masuri pentru a se incadra in limitele bugetare. Proiectam un text care sa reprezinte o baza pentru un sistem de salarizare unic in Romania pentru aparatul bugetar", a declarat luni seara ministrul.

Acordarea de premii in acest an necesita un efort bugetar de 583 milioane lei, iar impactul financiar cauzat de plata salariilor de merit din sistemul bugetar este de 502 milioane lei, a explicat Sarbu participantilor la negocieri. Acesta doreste mentinerea celor doua articole din ordonanta de urgenta care reglementeaza cheltuielile cu personalul din sectorul bugetar pentru a economisi 1,1 miliarde lei, in timp ce textul initial propunea reducerea cheltuielilor bugetare cu 1,62 miliarde lei in acest an.

Sindicatele spun 'nu'

Sindicatele nu sunt de acord cu taierea primelor, a salariului de merit, a indemnizatiilor de conducere si cu dreptul ordonatorilor de credite de a reduce din cheltuielile salariale.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea