Financiar

#mapdr #agromediu #ajutoare #ce #pajiste

Ministerul Agriculturii va face plati de 150 de milioane de euro pentru agromediu pana la 30 iunie

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR ) anunta ca va reusi sa faca plati in valoare de aproximativ 150 mil de euro, in cadrul masurii de agromediu din PNDR , pana la 30 iunie, data limita pentru atribuirea ajutoarelor fara penalitati de intarziere din parte Comisiei Europene, a declarat Mihai Constantinescu, consilier in cadrul Ministerului. Peste 200.000 de fermieri vor primi pana la 182 de euro pe hectar pentru pajistile utilizate (plati aferente anului 2008), potrivit lui Constantinescu.

"Pentru anul 2008, vom plati peste 200.000 de fermieri care au depus cereri pentru o suprafata de un milion de hectare de pajiste . Estimam ca vom efectua plati in valoare de 150 milioane de euro", a spus Constantinescu, citat de NewsIn.

Sprijinul este destinat comunelor din tara unde pajistea reprezinta mai mult de jumatate din totalul suprafetei agricole. Astfel, majoritatea agricultorilor care vor primi subventii sunt din zona muntilor Carpati, din zonele Subcarpatilor si din cea mai mare parte a Transilvaniei.

Oficialul ministerial a adaugat ca sprijinul acordat poate fi micsorat daca fermierii nu respecta anumite conditii, printre care neutilizarea inputurilor chimicale (fertilizanti si pesticide), limita maxima de 1 UMV (unitate vita mare) pe hectar si intarzierea primei cose la fanete pana la data de 1 iulie.

Respectarea conditiilor de eligibilitate pentru sprijin este verificata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), care poate aplica penalitati la acordarea subventiei sau chiar excluderea fermierilor de la plata in conditiile nerespectarii cerintelor.

Potrivit lui Constantinescu, MAPDR se asteapta la cresterea numarului fermierilor care solicita sprijin in cadrul masurii de agromediu. Ministerul lucreaza, in prezent, la popularizarea masurii si modificarea Ghidului de agromediu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea