Financiar

#reclamatii banci anpc #romani reclamatii banci

Mii de abuzuri ale bancilor reclamate la OPC

In ultimele trei luni din 2008, aproape 1.800 de romani au depus reclamatii privind domeniul bancar la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Reclamatiile au fost inregistrate in perioada in care bancile incercau sa se asigure impotriva crizei financiare si economice, marind dobanzile la creditele pentru populatie, informeaza Evenimentul Zilei.

"Cele mai grave incalcari comise de banci au fost perceperea unor comisioane neprevazute in contracte si majorarea nejustificata a dobanzilor la credite. Toate reclamatiile care au ca baza clauze contractuale abuzive au fost sau urmeaza sa fie transmise instantelor de judecata pentru pronuntare asupra caracterului abuziv", au declarat oficialii ANPC.

Potrivit acestora, exista patru astfel de cazuri pentru care autoritatea a incheiat, deocamdata, procese-verbale de constatare a clauzelor abuzive.

Desi au incasat milioane de euro din dobanzile si comisioanele marite, pana la finele anului trecut au fost sanctionate sase banci. Insa, amenzile pe care acestea le-au primit sunt infime, totalul lor ajungand la 110.000 lei (aproximativ 25.000 euro).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea