Financiar

#credite si leasing #crestere #capital

Mihaescu (IFC): Nu va asteptati la cresteri rapide la credite

Bancile au suficiente lichiditati, iar creditarea va fi reluata, primii pasi fiind deja vizibili, spune Ana - Maria Mihaescu, sefa misiunii IFC in Romania. Ea a adaugat ca exista, totusi, limitari in ceea ce priveste acordarea de imprumuturi.

"Deja se vad primii pasi de creditare. Nu ne putem astepta la o recuperare rapida - aceasta a fost discutia dintotdeauna. Recuperarea va fi un pic mai lenta. Cred ca pachetul financiar de la FMI a ajutat semnificativ, redand increderea", a explicat Mihaescu intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Mihaescu afirma insa ca volumul creditelor pe care bancile le pot acorda este constrans de nivelul capitalului disponibil. In mod normal, pentru fiecare euro din capital, banca poate acorda credite de 12 euro.

In cazul creditelor neperformante (cu intarzieri mai vechi de 90 de zile) suma este dedusa integral din capital, astfel ca deteriorarea portofoliilor din ultimul an a dus la cerinte de capitalizare pentru multe banci. Anul trecut, bancile si-au majorat fondurile proprii cu circa 500 de milioane de euro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea