Financiar

Miei romanesti in hipermarketuri cu pana la 20 de lei pe kilogram

Lanturile de hipermarketuri vor comercializa in perioada Pastelui miei din productia romaneasca, in ciuda scumpirilor de pana la 20% anuntate de producatorii autohtoni, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii companiilor de retail.

Potrivit presedintelui Asociatiei Crescatorilor de Oi Sibiu, Marcel Andrei, pretul minim al unui kilogram de carne de miel de Paste in acest an va fi de 16 lei, pentru ca sub aceasta suma producatorii nu ar reusi sa-si acopere cheltuielile de productie. Acesta a mentionat ca cel mai probabil, pretul unui miel va fi cuprins intre 16 si 20 de lei, in crestere cu 20-50% fata de preturile inregistrate anul trecut.

Reprezentantii lanturilor de hipermarketuri precum Real, Kaufland sau Carrefour vor continua colaborarea cu producatorii romani, unii dintre retaileri excluzand varianta importurilor. "Fata de 2007 s-a constatat o crestere a preturilor la carnea de miel cu aproximativ 20%, dar fata de Pastele catolic din acest an, acum au mai scazut. Pentru noi importurile nu sunt o alternativa, preferam sa lucram cu furnizori autohtoni" au declarat reprezentantii Kaufland pentru agentia NewsIn.

Continuarea in Banii Nostri


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea