Financiar

Mercedes a ales Polonia, nu Romania

Gigantul german Daimler ar urma sa construiasca mult asteptata fabrica Mercedes in Polonia si nu in Romania, conform unui articol din saptamanalul polonez Neews-week Polska, unde sunt citate surse neoficiale.

Investitia ar urma sa atinga valoarea de 800 de milioane de euro, va ocupa o suprafata de teren de 22 de hectare si va fi pozitionata la granita cu Germania, in regiunea Ujazd. Fabrica va crea circa 3.000 de noi locuri de munca, primele masini Mercedes (marca auto detinuta de Daimler) urmand sa fie scoase pe poarta fabricii in 2010.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a infirmat ieri ca Timisoara ar urma sa fie locatia noii fabrici Mercedes, sugerand oficialilor locali sa nu mai raspandeasca zvonuri in presa.

Saptamanalul sustine ca a reusit sa obtina informatiile de la unul dintre negociatorii Mercedes, care ar fi declarat ca investitia va fi facuta in Polonia si nu in Romania. Oficialii Daimler, care au anuntat acum aproximativ cinci luni ca vor deschide o noua fabrica in regiunea Europei Centrale si de Est, vor prezenta locatia in mod oficial in luna iunie.

Polonezii sustin ca Mercedes a avut de ales intre Ujazd si Cluj. Acum o saptamana un oficial din Timis a declarat ca germanii vor face fabrica in acest judet, in partea de nord a Timisoarei. El a fost atacat imediat de alti oficiali, membri ai altor partide, care l-au acuzat de campanie electorala murdara, prin lansarea de zvonuri menite doar sa ii aduca beneficii de imagine.

Ovidiu Silaghi, ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, confirmase si el ca Timisoara este in atentia Mercedes, asta dupa ce varianta Oradea a picat. Se estimeaza ca noua fabrica va produce circa 350.000 de unitati. In cazul in care Mercedes va alege Clujul pentru a construi fabrica, Romania ar putea ajunge sa produca anual circa 1.000.000 de masini din 2011, dintre care 700.000 sub marca Renault si Ford.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea