Financiar

#piata muncii #angajati #locuri de munca

Medicii si asistentii sociali, cei mai cautati pe piata muncii

Rata locurilor de munca vacante din Romania a fost, in trimestrul al treilea din 2009, de 0,8%, in scadere cu 0,09% fata de trimestrul precedent, respectiv cu 1,26% fata de acelasi trimestru al anului 2008, arata datele Institutului National de Statistica. Cea mai mare cerere de forta de munca a fost in sanatate si asistenta sociala si in agricultura.
 
In trimestrul al treilea, cea mai mare nevoie de oameni a fost in activitatile de sanatate si asistenta sociala (3,36%), agricultura, silvicultura si pescuit (1,64%) si in administratia publica (1,50%). Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,03%), in domeniul tranzactiilor imobiliare (0,21%) si in activitatile de Comert cu ridicata si cu amanuntul (0,23%). 

Potrivit INS, ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice - grupa majora 2 (1,11%) si de tehnicieni, maistri si asimilati - grupa majora 3 (1,05%). Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice - grupa majora 1 (0,44%) si cea a functionarilor administrativi - grupa majora 4 (0,53%).

In profil teritorial, cele mai multe locuri de munca neocupate au fost in Moldova (1,12%), urmata de regiunea Bucuresti (1,04%). In regiunea Nord-Vest (0,48%), respectiv Sud-Vest (0,55%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.