Financiar

#masini #credite si leasing #recuperator #pret #second hand #autoturism

Masinile recuperate, mai ieftine decat cele second-hand

Masinile recuperate de companiile de second hand , scrie Bloombiz.ro. Acest lucru se intampla deoarece, in conditiile in care criza a redus capacitatea clientilor de a plati ratele la masinile achizitionate in sistem de leasing, firmele care practica aceasta metoda de vanzare au pe stoc foarte multe autovehicule si, pentru a scapa de masinile recuperata, au diminuat considerabil pretul.

Astfel, o masina de teren Toyota fabricata in 2008, cu un rulaj de 27.000 km si un motor de 4,5 litri, este scoasa la vanzare de o firma de leasing la pretul de 59.000 de euro (inclusiv TVA), in timp ce pe piata second-hand aceeasi masina se vinde cu 65.000 de euro, precizeaza Ziarul Financiar.

Potrivit aceleiasi publicatii, un Audi Q7 din 2008 care are 71.000 km la bord se vinde cu 34.700 de euro, in timp ce pe site-urile specializate de vanzari de masini second-hand acelasi model se gaseste la pretul de 45.500 de euro, avand acelasi an de fabricatie si o valoare apropiata a rulajului.

Directorul general al Leasing, Razvan Diaconescu, a explicat pentru publicatia amintita de ce exista aceasta diferenta de pret.

"In primul rand, masinile recuperate nu sunt la fel de bine intretinute ca si cele de pe piata second-hand, unele pot fi putin lovite sau zgariate", a spus Diaconescu, adaugand ca firmele de leasing se afla sub presiunea stocurilor in crestere.

Un alt motiv invocat de directorul general Impuls Leasing este faptul ca firmele de leasing nu stiau sa vanda masini .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea