Un sfert dintre romanii care tin Postul Pastelui cheltuiesc mai multi bani pe mancare decat in mod obisnuit, arata datele unui studiu recent, efectuat la nivel national de Mercury Research.
Cel mai mult cheltuiesc femeile (31%), care sunt mult mai preocupate sa tina Postul Pastelui decat barbatii, dar si locuitorii de mediul rural (30%).
"Planificarea cumparaturilor alimentare in timpul postului poate fi mai dificila decat in perioadele obisnuite din mai multe motive. Este posibil ca intr-o gospodarie sa nu tina post toti membrii familiei, astfel se cumpara mai multe tipuri de alimente, ceea ce poate sa ridice costurile.
Un alt motiv ar fi inlocuirea alimentelor obisnuite cu mancare proaspata, neprocesata, care se consuma in cantitati mai mari nefiind la fel de satioasa, si, care, de asemenea, poate duce la cheltuieli mai mari", spune Andrei Canda, Client Service Director la Mercury Research.
Produsele pe care le consuma mai mult de doua treimi dintre romani in Postul Pastelui sunt legumele, salatele, fructele proaspete, dulceata, gemurile, mierea, conservele de legume, dar si produsele care inlocuiesc alimentele de origine animala, precum pateul vegetal, soia sau cascavalul vegetal.
Sursa foto: mediafax.ro
#legume #post #mancare de post #dulceata #miere #fructe #cheltuieli
Mancarea de post ii face pe romani sa scoata mai multi bani din buzunare
Mancarea de post ii face pe romani sa scoata mai multi bani din buzunare Un sfert dintre romanii care tin Postul Pastelui cheltuiesc mai multi bani pe mancare decat in mod obisnuit, arata datele unui studiu recent, efectuat la nivel national de Mercury Research.- 2013-04-12 2013-04-12
Articole din financiar
Cauta-ti perechea