Financiar

#concedieri #manageri #firme

Managerii estimeaza noi concedieri

Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada august- reducerea numarului de angajati, concomitent cu o crestere a preturilor, in toate sectoarele de activitate, respectiv in industria prelucratoare , servicii, constructii si comertul cu amanuntul, potrivit unui sondaj INS si preluat de Mediafax.


In cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei , o relativa stabilitate a volumului productiei ( conjunctural -5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In acelasi timp, numarul de va scadea, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-23% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste).

Reduceri mari de personal sunt preconizate in sectorul de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, metalurgie si fabricarea altor mijloace de transport (solduri conjuncturale -46%, -45% si respectiv -32%). 

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni ( sold conjunctural +11%).

In activitatea de constructii se va inregistra, in august- octombrie , o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -11%) si o scadere a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -18%). 

Managerii estimeaza o reducere a numarului de salariati (sold conjunctural -16%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 salariati, in timp ce preturile lucrarilor de constructii vor creste moderat (sold conjunctural +9%).

Pentru comertul cu amanuntul se preconizeaza o diminuare a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -14%), volumul total al vanzarilor de marfuri si cel al comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor avea o tendinta de scadere (sold conjunctural -13%, respectiv -16%). 

De asemenea, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -6%), dar si o crestere a preturilor de (sold conjunctural +35%).

Conform estimarilor din luna august , cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural -5%).

In acest sector se estimeaza, pentru august-octombrie, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -13%). Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mari, cu 250-499 de salariati si (sold conjunctural -20%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea