Financiar

#case #locuinte #apartament #constructii

Mai multe case construite in primele noua luni, majoritatea la oras

In trimestrul al treilea din 2009 au fost date in peste 14.000 de , cu 259 mai multe decat in aceeasi perioada anului trecut, arata Institutul National de Statistica . De asemenea, in primele noua luni ale lui 2009 au fost finalizate peste 38.000 de locuinte , in crestere cu aproximativ 1.500 fata de 2008. Mai mult de jumatatea dintre acestea au fost date in folosinta in mediul urban.

Daca in primele noua luni din 2008 cele mai multe locuinte finalizate fusesera la sate, anul acesta tendinta s-a inversat, 51,5% dintre case fiind construite in orase.

In acelasi timp, in perioada ianuarie-septembrie, a crescut numarul locuintelor construite cu cu 312, iar al celor din fonduri publice , cu 1.195.

Potrivit datelor INS, cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in regiunea de Nord – Est (Moldova) - in crestere cu 1.170 locuinte, in Sud - Muntenia - crestere cu 814 locuinte, si in Sud – Est - cu 472 de locuinte mai mult. Numarul locuintelor construite a scazut in regiunile Centru (-876 locuinte) si Vest (-182 locuinte).

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.