Financiar

#lucian croitoru #crestere economica #romania

Lucian Croitoru: Cresterea economica in 2011 va fi de 0%

Lucian Croitoru , consilierul guvernatorului BNR, sustine ca in 2011 cresterea economica a Romaniei va oscila in jurul a 0%.

"Prognoza pe 2011 pentru Romania privind cresterea economica in cele mai multe si oficiale statistici este intre 1,6% si 2%, chiar si institutiile straine cred acest lucru. Eu consider insa ca in 2011 cresterea economica va oscila in jurul lui 0%. Nu este o veste rea, este buna, nu va fi -2%, va fi in jurul lui 0%, care poate fi si pozitiva", a declarat Croitoru .

Totodata, Croitoru a atras atentia ca aceasta crestere economica de 0%  ar putea fi afectata de un eventual derapaj fiscal.

"Acesta este un risc semnificativ pentru Romania, sa nu poata ramana stabila fiscal si de aceasta stabilitate depinde cresterea economica. Al doilea element economic este acela ca în sectorul public ocuparea este destul de mare, chiar daca sunt unele locuri unde este deficienta de personal, per ansamblu sistemul ramane supraocupat. Chiar daca astazi rezolvam problema salariilor din sectorul public, peste ceva timp ea va reaparea daca nu ai rezolvat problema de supraocupare", a afirmat oficialul BNR.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea