Financiar

Liderii mondiali cauta solutii in fata scumpirii petrolului

Viitorul energetic al planetei este discutat astazi la Jeddah, in Arabia Saudita . Sefi de stat si de guvern din 36 de tari, presedintii a 22 de companii petroliere si liderii mai multor organizatii internationale vor cauta o solutie la scumpirea continua a barilului.

Un punct fierbinte pe ordinea de zi il reprezinta problema speculantilor de pe pietele energetice. Arabia Saudita, care este primul exportator mondial de petrol, considera ca speculatiile constituie unul dintre principalii factori care au condus la cresterea preturilor . Acesta ipoteza este respinsa, insa, de Statele Unite.

Documentul care va sta la baza discutiilor insista, de asemenea, pentru o mai buna colectare a informatiilor privind evolutiile de pe piata petrolului , pentru a se evita lansarea de semnale false.

Barilul s-a apropiat de pragul de 140 de dolari iar bancherii de pe Wall Street prevad o crestere de pana la 200 de dolari in urmatorii doi ani. De cealalta parte, tarile producatoare sustin ca estimarile analistilor americani sunt nerealiste.

Autoritatile saudite si-au anuntat disponbilitatea de a mari productia cu 200.000 de barili pe zi, pentru a tempera cresterea preturilor.

In cadrul reuniunii va fi abordata si problema ajutoarelor pentru tarile sarace afectate de scumpirea combustibililor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea