Financiar

Leul se apreciaza pe seama anticiparilor de majorare a dobanzii cheie

In cazul in care statistica oficiala nu e prea optimista, in lunile viitoare ar trebui sa ne asteptam la un euro mai ieftin .

Moneda nationala s-a apreciat astazi cu peste un ban fata de euro. Moneda nationala a fost ajutata de nevoia mare de lei pentru plati, dar si de anticiparea majorarii dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale. Cursul oficial anuntat de Banca Nationala a Romaniei este de 3,7083 lei pentru un euro si de 2,3790 lei pentru un dolar american.

Leul s-a apreciat marti cu 1,37 bani fata de euro, in conditiile in care piata se asteapta ca BNR sa majoreze miercuri dobanda cheie cu 50 de puncte de baza. In timpul diminetii au fost momente in care euro a coborat sub nivelul de 3,7 lei pe piata interbancara . La ora 11:20, bancile cumparau un euro cu 3,7010 lei si il vindeau cu 3,7090 lei. Iar la ora 13.30 un euro era cotat la 3,7153 lei. Banca Nationala nu a organizat nici o operatiune de sterilizare marti. Dobanzile pentru depozitele de tip overnight s-au situat peste nivelul de 9,5%.

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea