Financiar

#credite si leasing #leasing imobiliar #criza economica

Leasingul imobiliar, ingropat de criza

Firmele nu se mai inghesuie sa finanteze proiectele imobiliare ale persoanelor fizice dupa debutul crizei economice, leasingul imobiliar indreptandu-se in prezent catre firme, spun oficiali din industria leasingului, scrie Bloombiz.ro, citatnd Ziare.com.

Leasingul imobiliar pentru persoane fizice are certe avantaje fata de creditul ipotecar. Astfel, la aceleasi sume finantate, ratele la leasing sunt mai mici, deoarece si suma finantata este mai mica cu 19% fata de credite, fiindca nu se ia in calcul TVA.

In plus, avansul achitat de clientul firmei de leasing este mai mic decat cel solicitat de banci, situat, in general, in jurul valorii de 25% din suma imprumutata.

Mai mult, in cazul leasingului imobiliar, intreaga birocratie legata de autorizarea constructiei poate fi preluata de firma de leasing, proprietar al bunului dat in leasing. Clientul societatii de leasing devine proprietar de-abia la finalizarea contractului, o data cu plata ultimei rate.

Dobanzile la leasingul imobiliar sunt in jurul a 9%, la care se adauga un comision de administrare de 2%.

Nici in anii trecuti numarul clientilor persoane fizice nu era mare, reprezentand 10% din total, scrie Romania Libera.

Pe de alta parte, si creditul ipotecar prezinta, la randul lui, cateva avantaje. Sumele minime finantate prin credit sunt, in general, mai mici decat in cazul leasingului, iar perioada pe care se deruleaza contractul este mai mare, putand ajunge la 30 de ani.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.