Financiar

#educatie financiara #analist #ziare #televiziune

Lazea: Romania este o tara de "TV watchers"

Educatia financiara ar trebui facuta prin intermediul institutiilor publice, cum ar fi Televiziunea Romana, inclusiv in scoli, si sa nu se astepte nimeni ca aceasta sa fie facuta de bancile comerciale sau de televiziunile private, a declarat, luni, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea , potrivit NewsIn.

"Atunci cand vorbim de financial literacy (alfabetizarea financiara n.r.), vorbim de un bun public. Nu trebuie sa asteptam ca sectorul privat - banci comerciale , ziare private sau televiziuni private - sa investeasca timp, bani si efort in educatia financiara. De drept si de fapt el apartine bunului public", a explicat Lazea.

"Romania nu este o tara de cititori de ziare, Romania este o tara de 'TV watchers', de aceea accentul ar trebui pus pe televiziunea publica", a spus economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

El a adaugat ca educatia financiara ar trebui sa fie obligatorie in licee.

"Cred ca este esential ca atunci cand vorbim despre alfabetizare financiara sa spunem ca vorbim despre un bun public de care sunt responsabile institutiile publice - BNR prin (IBR), televiziunea nationala, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor , Consiliul Concurentei si sa nu asteptam de la bancile comerciale sau televiziuni private sa faca ", a adaugat economistul-sef al bancii centrale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea