Financiar

#isarescu #dobanzi #credite #depozite #reducere

Isarescu: Romanii vor gasi dobanzile la credite ajustate, cand se vor intoarce din vacanta

Dobanzile la credite si depozite se vor reduce la fel de repede cum s-a facut si ajustarea deficitului de cont curent , iar cand romanii vor reveni dupa vacanta vor gasi rate mai mici, considera guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu , citat de Mediafax. Oficialul a mai spus ca va fi greu ca bancile sa fie convinse sa finanteze investitii, dupa socurile prin care au trecut, iar nicio institutie de credit nu va mai "arunca cu bani", dupa ce "s-au dat cu capul de prag ".

"Parerea mea este ca dobanzile se vor ajusta la fel de repede precum s-a facut ajustarea deficitului de cont curent. Cand se vor intoarce din vacanta, romanii vor gasi dobanzile ajustate", a spus joi Isarescu, in cadrul seminarului " Romania Financial Forum", organizat de Mediafax si BNR.

El a mai aratat ca exista baza, astfel incat, consumul, cu partile lui bune, sa isi reia cresterea. "Nu vad de ce ar trebui sa stimulam suplimentar creditarea", a explicat Isarescu.

Potrivit BNR, creditul acordat sectorulului privat, in special in ceea ce priveste imprumuturile catre firme, si-a incetinit semnificativ cresterea, dinamica anuala a acestuia atingand minimul ultimilor sapte ani, atat la nivel agregat , cat si pe componente.

Bancile raman reticente si nu mai "arunca cu bani"


Guvernatorul BNR a mai spus ca va fi greu ca bancile sa fie convinse sa finanteze investitii, dupa socurile prin care au trecut. "E greu sa convingi bancile comerciale, dupa socurile prin care au trecut, sa finanteze investitii. Nici o banca comerciala nu o sa arunce acum cu bani, dupa ce s-au dat cu capul de prag", a spus Isarescu in cadrul seminarului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea