Financiar

#investitii straine #romania #innvestitii

Investitiile straine in Romania ar putea ajunge la 71 milioane de euro

Oamenii de afaceri interesati de Romania ar putea investi in tara peste 71 de milioane de euro si ar putea crea cel putin 1.220 noi locuri de munca, crede consiliera primului ministru, Andreea Paul Vass .

"2012 este anul absorbtiei fondurilor europene si al Parteneriatelor Public-Private. Din acest an, demersurile pentru implementarea proiectelor incep in forta. Pana acum vorbeam de o perioada de "curtare", de familiarizare cu proaspata legislatie si de contractare ", spune Andreea Paul Vass.

Aceasta mai adauga ca, privind direct prin prisma investitiilor private, pentru 2012 poate fi estimat un nivel cel putin asemanator celui inregistrat in anul 2011.

"Pe partea de investitii straine , pana acum avem proiecte noi in faza de intentie, aflate in portofoliul Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS), in valoare de 71 milioane euro.

Oamenii de afaceri vin din cele mai diverse locatii: Argentina, SUA, Arabia Saudita, Israel etc. Locul liber ramas in parcul industrial Tetarom III de la Jucu dupa plecarea companiei Nokia va fi ocupat de firma germana Bosch si de compania italiana De'Longhi. Dar nu numai, sunt multi investitori straini care nu folosesc ca veriga intermediara CRPCIS", precizeaza Andreea Paul Vass.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea