Financiar

Interamerican investeste in fonduri de pensii facultative

Interamerican-Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat depune marti documentele necesare pentru autorizarea ca administrator de pensii facultative si pentru autorizarea a doua pensii facultative, Eureko Confort si Eureko Activ, dupa o investite 3,2 milioane euro, a anuntat marti compania.

Eureko Confort are un grad de risc mediu, iar Eureko Activ un grad de risc ridicat.

Pe clase de active, Eureko Confort va aloca 70% din total în instrumente cu venit fix si 30% în actiuni, în timp ce fondul cu risc ridicat Eureko Activ va investi 55% din active în instrumente cu venit fix si 45% în actiuni.

La data ultimei raportarii, erau active sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata ), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata) si OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Succesul obtinut pe piata pensiilor private, printr-o pozitionare în top 5 administratori de pensii si decizia actionarului principal al companiei, Eureko BV, de a investi înca 3,2 milioane euro în compania de pensii, sunt motive întemeiate pentru a activa si pe piata pensiilor facultative", a declarat director general Interamerican Pensii, Besim Jawad.

Numarul total de participanti atras de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 110.316 la 30 iunie, dupa cum arata datele publicate de CSSPP.

"Hotarârea de a introduce numele actionarului nostru majoritar în denumirea fondurilor facultative pe care le vom administra are drept scop sublinierea apartenentei noastre la un grup financiar vest-european, extrem de solid", a mai spus Jawad.

Politica de investitii a fondurilor de investitii facultative urmareste obtinerea celei mai ridicate performante, compatibila cu profilul de risc al fondurilor si practicilor prudentiale.

Interamerican Fond de Pensii, divizia de pensii private a grupului, ocupa locul al cincilea pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) dupa repartizarea aleatorie, cu 263.979 de clienti si o cota de piata de 6,35%.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.