Financiar

Intelectualii au fost la mare cautare in 2007

Intelectualii, tehnicienii si maistrii au fost salariatii cei mai cautati de angajatori, in 2007. Datele publicate astazi de Institutul National de Statistica arata ca rata locurilor de munca vacante a fost anul trecut cu 0,28% mai mare fata de 2006. Cele mai multe locuri de munca au fost oferite insa de administratie si sanatate.

Statistica spune ca rata medie a locurilor de munca vacante a fost, anul trecut, de 2,06%, in crestere cu 0,28 de puncte procentuale comparativ cu anul precedent. Cele mai multe slujbe sunt disponibile pentru specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice dar si pentru tehnicieni, iar regiunea cu cea mai bogata oferta a fost Bucuresti-Ilfov, urmata de regiunea nord-est.

La polul opus se afla regiunile nord-vest si sud-vest. De altfel, anul trecut ratele medii anuale ale locurilor de munca vacante au avut valori mai ridicate in majoritatea activitatilor economice. Exceptie fac tranzactiile imobiliare, servicii colective, sociale si personale, comert , transport, depozitare si comunicatii.

Potrivit Statisticii, cele mai multe locuri de munca vacante au fost in administratie (6,76%) si in sanatate si asistenta sociala (5,94%), iar cele mai putine s-au regasit in activitatile din industria extractiva (0,42%) si energie electrica, termica, gaze si apa (0,52%). Pe grupe de ocupatii, dupa cum va spuneam, angajatorii au prezentat cea mai mare oferta de locuri de munca pentru specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice (3,21%) si pentru tehnicieni, maistri si asimilati (2,08%).

Cele mai putine locuri de munca disponibile au fost pentru legislatori si inalti functionari (1,26%) si pentru lucratori operativi in servicii, comert si asimilati (1,64%).

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea