Financiar

#inflatie #preturi #scumpire

Inflatia anuala a crescut la 4,28% in aprilie

Preturile au crescut in aprilie cu 0,35% fata de martie, astfel ca inflatia anuala a urcat la 4,28%, ca urmare a deprecierii leului si a scumpirii medicamentelor , arata datele Institutului National de Statistica . S-au mai scumpit articolele medicale cu 3,75%, precum si citricele si fructele meridionale, cu 1,52%.

Preturile medicamentelor au crescut in aprilie cu 3,96%, din cauza ca, de la 1 aprilie, acestea au fost actualizate in functie de cursul valutar utilizat in bugetul pentru acest an.

De la inceputul anului, preturile au urcat cu 2,46%, cu peste un punct procentual sub prognoza revizuita a Bancii Nationale pentru 2010.

Cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat la oua, care s-au ieftinit cu aproape 6% fata de martie.

Per total, preturile au crescut in medie cu 4,9% in ultimele 12 luni (mai 2009 - aprilie 2010), fata de precedentele 12 luni (mai 2008 - aprilie 2009 ), atat in ceea ce priveste de consum (IPC), cat indicel armonizat al preturilor de consum (IAPC).

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.