Financiar

# industrie produse second hand #produse second hand

Industria produselor second hand – dincolo de aparente

Articolele second hand sunt vandute la scara mare, fie en detail, fie en gros. Se comercializeaza aproape orice, de la incaltaminte la jucarii, articole vestimentare si lucruri pentru casa. O astfel de moda a reaparut ca actualitate mai mult din nevoie. Cel putin aceasta este prima corelatie pe care o vom face cu articole de mana a doua. In spatele acestei povesti sunt insa mai multe aspecte.

Cand a aparut acest gen de retail

Sub o forma sau alta, dintotdeauna s-a practicat aceasta maniera de a pune in valoare un articol vestimentar, purtat de mai multe persoane. Din randul marilor regalitati se spune despre regina Elisabeta ca ar fi starnit chiar o obisnuinta in acest sens – oferea celor care locuiau la curte si evident erau demne de tinutele ei hainele pe care le purta o singura data. Pana la urma era practica si nu risipea.

In timp, aceasta moda a fost accentuata de o nevoie, cand tinutele noi erau un lux. Adaptand totul, orice haina era reconditionata indiferent de starea sa. Oarecum si in cultura noastra s-a pastrat aceasta idee, de a da mai departe. Se obisnuieste, cel putin in unele zone rurale din tara, ca la pomenirea de 40 de zile a unui defunct, sa fie donate mare parte din bunuri, dar mai ales cele care nu se valorifica la fel de usor si anume hainele.

Cand unii si-au dat seama ca publicul interesat este chiar unul vast, au inceput si primele semne ca acest domeniu are potential. Asadar, haine second hand sunt cele care au fost purtate limitat, doar ca nu mai sunt noi sau nu mai au eticheta de produs, cum sunt ele din fabrica. Haine second hand dorite si de altii sunt cele de la mari branduri, din vechi colectii. Sunt si cele care au o importanta sezoniera si bugetul nu este unul disponibil pentru noi achizitii.

Asadar sunt numeroase motive pentru care publicul manifesta interes de a opta pentru tinute second hand. In spatele magazinelor de succes care au acest profil se afla si un furnizor care aplica regula calitatii in serviciile oferite. Ca drept dovada ca vorbim despre o industrie intreaga aici, Milenium Shopping se axeaza pe stocuri de haine de provenienta din tari dezvoltate – Germania, Austria, Suedia, Anglia.

Calitatea este importanta, de aceea selectia este realizata in primul rand pana cand stocurile sa fie sortate. Asadar, uzura si aspectele cu defecte, principalele probleme pe care le ridica articolele second hand sunt de altfel griji inlaturate. Urmeaza un alt sir de actiuni, de sortare si spalare, astfel incat in momentul in care un stoc de haine este scos la vanzare acesta indeplineste cu succes criteriul calitatii.

Comertul en detail de haine second hand

Marii jucatori ai acestei industrii isi imbunatatesc mereu serviciile. Este un principiu avut in vedere de oricine, indiferent de domeniul de activitate. Ai sanse de succes daca te adaptezi constant prinvind serviciile oferite. Asadar, ca furnizor de marfa second hand Milenium Shopping si-a extins activitatea online.

Platforma lor permite realizarea de comenzi, urmata de procesari rapide si de livrari ce nu intarzie. Practic se poate spune ca este un eshop pentru altele cu acest profil, doar ca ceea ce vand se refera la cantitati mari, la stocuri, ce urmeaza apoi sa fie vandute en detail.

Milemnium Shopping a pus bazele unui complex management al activitatii de acest gen. In prezent dispun de locatie extinsa, unde stocurile sunt supuse proceselor de selectie si ambalare. Comanda online insa salveaza din timpul investit pentru alegerea stocurilor.

Hainele second hand, business de continuitate

Fie din necesitate, fie pentru ca nu suntem cu totii in pas cu moda, pentru ca preferintele de stil sunt mai degraba despre nobletea si eleganta clasica a anilor trecuti, hainele second hand au mare cerere. Pe viitor lucrurile nu par sa se schimbe. Risipa unora este necesitatea altora, asadar cu siguranta ca mai ales pentru ca sunt accesibile, hainele si in general articolele second hand vor fi cautate.

Un punct important la acestui tip de business este de fapt piedica legata de prejudecati. Ideea de second hand suna usor deranjant dintr-un anumit punct de vedere si poate descuraja. Nu la fel veti spune insa cand veti gasi un set, costum interesant sau o piesa dorita, la un pret cu mult sub cel al pietei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea