Financiar

#craciun #criza #imprumut #credit #banca.

Inca un Craciun pe credit: desi o duc mai rau, romanii tot se imprumuta

Romanii au pastrat si anul acesta traditia cumparaturilor pe credit de electrocasnice si mobila in perioada sarbatorilor, desi multi au salarii mai mici, iar locurile de munca nu mai sunt sigure. Nici dobanzile mari nu i-au descurajat sa se imprumute pentru a-si face cadouri de sarbatori : companiile de credite practica dobanzi anuale efective de 30-40% la imprumuturile in lei, cu mult peste dobanda-cheie a BNR de 8%.

Luna decembrie le-a adus companiilor de credite de consum de pe piata locala cresteri de pana la 25% a volumului de imprumuturi acordate, deoarece in aceasta perioada mai multi romani cumpara electrocasnice si mobila, luand finantari direct din magazine.

Cetelem, cea mai mare companie de credite de consum, care acorda imprumuturi in magazinele Elvila , Dedeman, Bricostore , Flanco, Flamingo, Vodafone, Depozitul de Calculatoare sau Praktiker, a acordat luna aceasta un volum de credite in magazine cu 14% mai mare decat in noiembrie.

(citeste continuarea in Ziarul Financiar )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea