Financiar

#taxa pe terenul de sub casa #taxa romani #taxe si impozite

Inca o taxa pentru romani!

Incepand din ianuarie 2016, vom plati impozit si pentru terenul de sub casa, conform Codului Fiscal.

Daca detii un un apartament cu doua camere (50 de metri patrati), intr-o zona semicentrala a Bucurestiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Tineretului etc.), intr-un bloc cu mai mult de patru etaje, de la anul, vei plati in plus intre 10 si 26 de lei pe an.

Taxa se calculeaza in functie de cota indiviza a locuintei (de 10-15 metri patrati) din terenul pe care se afla blocul si de zona.

Un impozit similar vor plati toti proprietarii locuintelor din Romania, in functie de suprafata locuintei si de coeficientul de localitate (Bucurestiul are categoria zero, iar municipiile categoria 1).

“In cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc, nu si cel de langa, care apartine primariei. La apartamentele noi difera de la caz la caz. Sunt situatii in care proprietatea spatiilor comune ramane la dezvoltator, care administreaza noul cartier, si situatii in care ramane in proprietatea locatarilor", a precizat Emilian Duca, General Manager al firmei de consultanta fiscala Tax & Business Solutions pentru jurnalul.ro.

Sursa foto: jurnalmm.ro


De asemenea, acest impozit va fi achitat si pentru vile, fiind calculat pentru amprenta la sol. De exemplu, daca o casa are o suprafata construita de 120 de metri patrati si doua etaje, plus o mansarda, poate sa acopere 50-60 de metri patrati de teren. “La calcularea acestuia este mai importanta suprafata locuintei decat numarul de camere”, a mai spus Emilian Duca.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.