Financiar

#economii #depozite bancare #economii euro # economii lei

In ce economisim: euro sau lei?

In ultima vreme, increderea in moneda unica s-a uzat din cauza incertitudinii care domina zona euro.

Asadar, in 2012, cea mai buna moneda pentru economii este leul. Pe de o parte, analistii financiari estimeaza o apreciere a monedei natioanale in fata euro, iar pe de alta parte, dobanzile la depozitele in lei vor ramane la niveluri ridicate pe tot parcursul anului, ca urmare a nevoii de lichiditate din sistemul bancar .

Iata care sunt prognozele analistilor in ceea ce priveste evolutia cursului:
 

Aurelian Dochia, analist financiar


Euro ramane o moneda sigura in sensul ca nu va disparea. Insa, daca discutam de raportul euro-dolar sau euro-yen, moneda unica ar putea pierde teren. Leul ramane interesant pentru ca se ofera dobanzi mult mai bune decat la euro, care vor acoperi si o usoara in fata euro.
 

Vlad Muscalu, economist ING


ING are o prognoza de 4,3 pentru raportul leu-euro catre mijocul anului si estimam 4,25 catre finalul anului, deci o apreciere usoara a monedei nationale, in fata monedei europene.
 

Melania Hancila, economist-sef Volksbank


Cea mai buna moneda pentru economisire in acest an este cu siguranta leul.

Prognoza noastra pentru sfarsitul anului este de 4,3 lei/euro, asadar, ne asteptam la o usoara apreciere a monedei nationale, in fata monedei unice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea