Financiar

In 2007, salariile din sistemul bancar au crescut cu 16%

In jur de o mie de euro - acesta a fost salariu mediu pe care l-au primit la finele lui 2007, angajatii din sectorul bancar.

Potrivit BNR salariul mediu acordat salariatilor din bancile din Romania a urcat cu 16 fata de aceeasi perioada din 2006.

Ritmul alarmant cu care au crescut salariile a devenit insa un motiv de ingrijorare pentru sefii bancilor. Ei se asteapta ca in urmatorii ani salariile din sistemul bancar sa stagneze si chiar sa si scada. Managerii de banci recunosc ca in prezent remuneratiile sunt deseori mai mult mai mari decat competentele unei parti din personal.

Dorinta de extindere si de a avea un profit cat mai mare i-au facut pe patronii de banci sa recruteze cat mai mult personal. Potrivit datelor BNR, in 2007, au fost angajate in banci peste 7.500 de persoane, cu 13 la suta mai mult decat in 2006, numarul lucratorilor urcand astfel la 66 de mii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea