Financiar

#cota unica #imm #impozit minim

Impozitul minim, eliminat din toamna, anunta Emil Boc

Impozitul minim va fi eliminat din toamna, iar cota unica de 16 la suta va fi mentinuta, a anuntat premierul Emil Boc, vineri, la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010".

"In aceasta toamna se elimina impozitul minim, iar restul detaliilor vi le va prezenta Ministerul Finantelor", a declarat Boc, adaugand ca impozitul minim si-a produs efectele scontate.

Premierul a explicat ca Executivul va mentine cota unica la nivelul de 16%, deoarece experientele anterioare au aratat ca impozitarea progresiva nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat.

Analistii, fericiti: In sfarsit, e masura bine venita


Analistii romani sunt de acord cu decizia prim-ministrului, spunand ca masura va stimula mediul de afaceri.

"In sfarsit, e masura bine venita. Tarzie, dar bine venita. Trebuie de mai de mult timp sa fie scoasa", a declarat economistul Mircea Cosea , presedintele Fundatiei pentru Studii de Prognoza si Strategie Economica.

"E o masura care va incuraja micile afaceri si infiintarea de mici afaceri. Introducerea lui, acum un an si ceva, a blocat dezvoltarea micilor afaceri. La acea data, venisera in tara foarte multi romani din exterior, cu o suma intre 10.000 - 20.000 de euro , si voiau sa porneasca o mica afacere la locul lor de origine, o gogoserie ceva, insa n-au putut, pentru ca impozitul i-a blocat", a explicat Cosea.

In plus, potrivit statisticilor, aproximativ 150.000 de IMM-uri s-au desfiintat de la introducerea impozitului minim in 2009. 

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea