Financiar

#impozite #taxe locale #impozite 2013

Impozitele si taxele locale se vor majora cu 16% in 2013

Impozitele, amenzile si taxele locale se vor majorarea cu 16,05 % de la inceputul lui 2013, se arata intr-un proiect de Hotarare al Ministerului Finantelor.

Majorarea, care reprezinta rata inflatiei cumulata pentru perioada 2010-2012, va aduce venituri suplimentare anuale de 631 milioane de lei in urmatorii trei ani.

Valoarea impozabila a unei cladiri cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa va creste de la 806 lei/metru patrat la 935 lei/metru patrat in cazul spatiilor dotate cu canalizare si instalatii electrice. In cazul imobilelor care nu beneficiaza de aceste utilitati, impozitul va creste de la 478 lei/metru patrat la 555 lei/metru patrat.

Impozitele vor fi mai mari si in cazul cladirilor din lemn. Astfel, in cazul celor dotate cu utilitati valoarea impozabila va urca de la 219 lei/metru patrat la 254 lei/metru patrat. Pentru cladirile din lemn neracordate la utilitati valoarea impozabila va creste de la 137 lei/metru patrat la 159 lei/metru patrat.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.