Financiar

#impozit #imbobiliar #piata #vanzare #cumparare

Impozitarea cu 16% a tranzactiilor poate insemna un dezastru pentru piata imobiliara

Propunerea de impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente a fost anuntata marti de catre consilierul superior in cadrul ANAF Paul Coman, care a mai spus ca aceasta masura este luata in considerare la elaborarea noului Cod Fiscal . Masura fiscala ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare, au declarat, pentru NewsIn, analistii imobiliari ai EuroMetropola.

"Masura nu este oportuna, deorece ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare. Daca proprietarii - persoanele fizice vor fi obligati sa dea 16% din valoarea apartamentului la stat, acestia ar putea lua in considerare o marire a pretului locuintei. Ori, in aceasta perioada, nu mai e loc de scumpire ", au spus analistii imobiliari pentru NewsIn.

Legea nu face o diferenta clara intre o tranzactie comerciala si una care nu are Valoare comerciala mai spun specialistii EuroMetropola. "Un contract de vanzare cumparare, incheiat intre doua persoane fizice intra sau nu sub incidenta legii? La o astfel de intrebare trebuie sa se gaseasca raspunsul inainte ca legea sa fie votata", au mai spus expertii imobiliari.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea