Financiar

#deficit comercial #importuri #exporturi

Importurile Romaniei cresc pentru prima oara in peste un an

 

Deficitul comercial al Romaniei a scazut in ianuarie cu 265, 8 milioane euro fata de aceeasi luna din 2009, pana la 426,8 milioane euro, arata datele . Potrivit datelor Statisticii, ianuarie a fost prima luna in care importurile au crescut din noiembrie 2008.

Conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica , exporturile au fost in ianuarie in valoare de 2,3 miliarde euro, iar importurile au insumat 2,73 miliarde euro. 

Aceasta este prima luna dupa mai bine de un an in care importurile cresc, ele inregistrand in ianuarie un avans de 3,5% exprimat in lei si 4,4% exprimat in euro. 

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri in luna ianuarie a fost de aproximativ 1,74 miliarde euro la expedieri si de 1,92 miliarde euro la introduceri, reprezentand 75,3% din total exporturi si 70,1% din total importuri .

Ponderi importante in structura exporturilor si importurilor au fost detinute de masini si echipamente de transport (43,1% la export si 35,2% la import) si de categoria "alte produse manufacturate" (34,7% la export si respectiv 29,9% la import).  

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.