Financiar

#deficit comercial #importuri #exporturi

Importurile Romaniei cresc pentru prima oara in peste un an

 

Deficitul comercial al Romaniei a scazut in ianuarie cu 265, 8 milioane euro fata de aceeasi luna din 2009, pana la 426,8 milioane euro, arata datele . Potrivit datelor Statisticii, ianuarie a fost prima luna in care importurile au crescut din noiembrie 2008.

Conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica , exporturile au fost in ianuarie in valoare de 2,3 miliarde euro, iar importurile au insumat 2,73 miliarde euro. 

Aceasta este prima luna dupa mai bine de un an in care importurile cresc, ele inregistrand in ianuarie un avans de 3,5% exprimat in lei si 4,4% exprimat in euro. 

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri in luna ianuarie a fost de aproximativ 1,74 miliarde euro la expedieri si de 1,92 miliarde euro la introduceri, reprezentand 75,3% din total exporturi si 70,1% din total importuri .

Ponderi importante in structura exporturilor si importurilor au fost detinute de masini si echipamente de transport (43,1% la export si 35,2% la import) si de categoria "alte produse manufacturate" (34,7% la export si respectiv 29,9% la import).  

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului