Financiar

#idei de afaceri #afaceri #familie

Idei de afaceri pe care le poti deschide in familie

Afacerea pe care o deschizi impreuna cu oamenii apropiati din viata ta va avea mai multe sanse de a progresa. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa stii sa organizezi activitatile si sa alegi responsabilitati bine definite pentru fiecare membru care se implica alaturi de tine. Firmele de familie sunt, de regula, de mici dimensiuni, insa ele se pot dezvolta rapid daca sunt gestionate corect. In momentul in care atat tu, cat si partenerul tau va doriti o schimbare in cariera, poti trece la fapte si sa deschizi impreuna cu acesta o mica firma. Atunci cand incercati sa decideti ce ar trebui sa faceti, bazati-va pe pasiunile voastre si pe nevoile pe care le-ai observat in societate. Iata cateva exemple de afaceri perfecte pentru familie:

Magazin alimentar

Potrivit in cartierele care nu au la dispozitie un supermarket sau in localitatile rurale, magazinul alimentar poate fi deveni o afacere prospera atunci cand implici fiecare membru al familiei tale. Trebuie sa te concentrezi din timp pe responsabilitatile pentru infiintarea societatii comerciale, gasirea unui spatiu potrivit si achizitionarea lucrurilor necesare, precum rafturi, case de marcat, cantare electronice si feliatoare mezeluri. Trebuie sa formezi o relatie cu furnizorii pentru a avea mereu stocuri pregatite, iar pentru ca toate acestea sa se intample fara probleme, este important sa distribui in mod clar responsabilitatile pe care le va avea fiecare angajat. Chiar daca acestia iti sunt rude apropiate, trebuie sa primeasca pozitii in functie de pregatire, experienta si abilitati.

Spalatorie auto

Avantajele unei astfel de afaceri includ numarul mic de angajati de care vei avea nevoie. Acestia pot fi rudele imediat apropiate precum parinti, frati, socri si cumnati. In functie de numarul de boxe, vei avea nevoie de trei, patru oameni care sa se ocupe de munca practica, iar la birou trebuie sa ai personal in contabilitate, serviciu clienti si casierie. Afacerea de familie este un pas potrivit atunci cand nu ai suficiente fonduri pentru a deschide o firma si ai nevoie de ajutor financiar. Ba mai mult, familia va fi mai intelegatoare in momentele in care profitul intarzie sa apara. Spalatoria auto iti va oferi perioade cu castig semnificativ (pe timp de vara-toamna), insa vor exista si zile mai slabe (perioada de toamna-iarna). O spalatorie de dimensiuni mai mici poate primi in fiecare zi cate 20 de masini in sezonul de varf, iar una mai mare in jur de 50 de masini. Daca alegi sa deschizi spalatoria intr-o zona rurala unde nu exista prea multe optiuni, vei avea multe sanse ca aceasta sa fie un succes.

Brutarie

Interesul oamenilor pentru afacerile de familie care ofera produse autentice, gustoase si din ingrediente locale, creste de la o zi la alta. La orele obisnuite pentru cumparaturi, poti observa cozi mai mari la magazinele mici de paine sau produse lactate decat la marile lanturi de magazine. O brutarie la care lucrezi alaturi de parinti, sot sau unchi si matusi va atrage imediat atentia celor obisnuiti sa cumpere produse de panificatie proaspete. Pentru a-ti mari sansele de profit, construieste-ti brandul in asa fel incat sa iasa in evidenta dinamica familiei tale si pasiunea pentru mica afacere pe care ati pus-o pe picioare. Oamenii apreciaza onestitatea si produsele cu o poveste reala in spate. Nu doar ca vei reusi sa iti fidelizezi clientii in felul acesta, dar vei putea sa iti faci si mai cunoscuta brutaria.

Firma de catering

Nimic nu se compara cu o afacere de familie care se adreseaza evenimentelor precum nunti sau botezuri. Oamenii care apeleaza la serviciile firmei tale vor fi atrasi de felul in care diferitele generatii ale unei familii reusesc sa colaboreze in numele unei pasiuni comune. Cand vor trebui sa aleaga intre firma ta si una de dimensiuni mai mari, elementul de incredere va avea ultimul cuvant. In cazul unei nunti, mirii vor prefera o afacere de familie pentru ca mancarea este preparata cu grija, iar comunicarea se face mult mai usor. Daca lucrezi alaturi de un membru al familiei va fi mereu mai simplu sa recunosti ca ai gresit sau sa inveti lucruri noi de la cei cu mai multa experienta. Daca ai o familie pasionata de tot ceea ce inseamna mancare, evenimente si voie buna, o firma de catering va va aduce mult succes. Nu este recomandat sa te implici in prea multe evenimente, mai ales in primele luni, ci sa tratezi fiecare oportunitate cu rabdare si atentie. Inceputurile sunt pentru crearea relatiilor si pentru a demonstra de ce afacerea ta este cea mai buna alegere. Eforturile tale si ale familiei nu vor trece neobservate si veti avea parte de tot mai multi clienti.

Daca ti-ai dorit mereu sa pui bazele unei afaceri, dar nu stii de unde sa incepi, cere ajutorul familiei tale. Rudele vor putea sa te sprijine si sa contribuie cu talentul lor, in functie de domeniul in care vreti sa activati. Accepta provocarile viitorului si transforma-ti visul in realitate.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea