Financiar

#guvern #credit #ce

Guvernul va subventiona diferenta dintre dobanda creditelor fermierilor si cea anuntata de CE

Guvernul va aloca 103 milioane lei, pana in 2012, unei scheme de ajutor de stat temporar care va subventiona diferenta dintre dobanda creditelor luate de fermieri pentru productie, in 2010, si dobanda de referinta anuntata lunar de CE, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii , Mihail Dumitru , potrivit Mediafax. 


Decizia, luata miercuri de Executiv prin ordonanta simpla, vizeaza contractele de credit care vor fi incheiate in perioada cuprinsa intre data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial si 31 decembrie 2010 , pentru imprumuturile incheiate pe orice perioada, iar subventia se va acorda pentru dobanzile platite institutiilor finantatoare pana la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.

"Este vorba de un ajutor de stat temporar pentru asigurarea acesului la finantare in agricultura. Schema consta in subventionarea ratei dobanzii pentru creditele luate de fermieri pentru productie, pana la sfarsitul anului 2010.

Practic, se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate care reprezinta diferenta intre dobanda pietei, mentionata in contractul de creditare, si o dobanda de referinta comunicata lunar de CE", a declarat ministrul Agriculturii la finalul sedintei de Guvern.

Mihail Dumitru a dat un exemplu despre modul in care se va calcula aceasta subventie.

"In prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca este de 18% la creditele contractate in lei, iar in aceasta luna dobanda de referinta a CE este de 8%, practic acoperim zece puncte procentuale din dobanda de la bugetul de stat", a explicat ministrul.

El a mai precizat ca Executivul a alocat in acest scop 103 milioane de lei, iar suma poate acoperi diferenta de dobanda pana in decembrie 2012.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea