Financiar

#fonduri europene #guvern #ue

Guvernul va controla implementarea proiectelor europene

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Targoviste, ca reprezentantii Guvernului vor porni, in perioada urmatoare, controale in teritoriu pentru a verifica modul de implementare a programelor europene si se vor rezilia contractele daca se constata intarzieri nejustificate, potrivit Newsin.

Prim-ministrul a admis ca sunt probleme, in Romania, legate de implementarea programelor europene. Din aceasta cauza, premierul spus ca se vor verifica, in fiecare judet, derularea acestora.

"In Romania, avem probleme cu implementarea programelor europene. Avem probleme cu durata foarte lunga de la depunere pana la semnare, avem o problema foarte mare cu perioada de la semnare pana la implementarea proiectului efectiv (...)

Toata vara aceasta, toata toamna, Guvernul nu va avea liniste, pana nu va merge in fiecare judet, prin primul ministru, prin ministri, secretari de stat , sa analizeze, punctual, cu prefectul, cu conducerea judetului, cu conducerea municipiilor resedinta de judet , proiectele in implementare. Si repet, vom fi de o duritate, fara nicio exceptie, de a rezilia acolo unde nu se face treaba", a precizat Emil Boc.

Premierul a precizat ca, la inceputul anului 2011, va avea loc o realocare a fondurilor, in functie de modul in care sunt cheltuiti banii.

"Daca exista intarzieri nejustificate si nu se incadreaza in termenul stabilit reziliem contractele. De ce le reziliem? Ca sa nu fim in situatia in 2013 sa pierdem banii europeni si sa nu ajunga acolo unde trebuie, adica in tara. Reziliem acum si dam la altii care stiu sa faca proiecte si stiu sa le implementeze.

De altfel, la inceputul anului 2011, va avea loc si o realocare intre diverse axe, in functie de cum sunt cheltuti banii", a afirmat primul ministru.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.