Financiar

#contrabanda #tva #ordonanta de guvern

Guvernul a emis ordonanta cu privire la combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale , care prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune si taxarea inversa a TVA la produse precum cerealele, legumele si cele din carne. Totodata, actele de contrabanda nu vor mai fi considerate contraventii, ci infractiuni.

Potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, ordonanta introduce un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune "trecerea pe culoare specifice" si plata TVA sau a altor obligatii vamale si fiscale in puncte prestabilite.

Totodata, se va taxa invers TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea si produsele din carne sau zaharul si este introdus "registrul operatorilor intracomunitari", in incercarea de a elimina evaziunea in zona TVA. Magazinele duty-free vor plati anticipat TVA, accize si taxe vamale.

In ceea ce privește antrepozitul fiscal, raman antrepozitele fiscale de productie si dispar cele de depozitare, cu exceptia celor care apartin producatorilor de tigari si rafinariilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionari si insolventa , Guvernul a introdus obligativitatea solicitarii avizului Fiscului in cazul cesionarii si a fost introdusa o raspundere comuna a administratorului in cazul insolventei.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.