Financiar

#criza economica #guvernator #banca. #mervyn king

Guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii: Vom avea cea mai grava criza economica, de la 1930 incoace!

Mervyn King , guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, a atras atentia asupra actualei crize economice. "Ne vom confrunta probabil cu cea mai grava criza economica, de la 1930 incoace!", crede King .

El sustine ca actuala criza economica din Zona Euro reprezinta cel mai mare risc pentru sistemul bancar britanic, scrie realitatea.net.

King spune ca nici prabusirea Lehman Brother nu a afectat asa de mult pietele cum o va face nerezolvarea crizei datoriilor suverane din Europa. La scurt timp dupa declaratiile lui King, oficialii europeni au precizat ca pe 24 octombrie raportul privind Grecia va fi finalizat si cel mai probabil statul elen va primi un imprumut de 8 miliarde de euro.

La randul sau, presedintele american Barack Obama a tras un semnal de alarma sustinand ca problemele financiare inregistrate pe continentul european ar putea avea un efect reala asupra economiei SUA, intr-un moment in care aceasta este deja fragila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea