Financiar

Groupama a finalizat preluarea Asiban

Compania Groupama a finalizat, astazi, preluarea Asiban Asigurare Reasigurare , pentru 350 de milioane de euro. Francezii vor lansa in toamna noul brand sub care va functiona compania de asigurare, alaturi de un nou pachet de produse si servicii.

Groupama a ajuns sa detina intregul pachet de actiuni al Asiban, dupa ce a preluat titlurile detinute de Banca Comerciala Romana , BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si CEC.

Urmare a tranzactiei, care a primit in iulie avizul Consiliului Concurentei, reprezentantii companiei apreciaza ca Groupama se pozitioneaza pe locul al treilea pe piata de asigurari din Romania, conform rezultatelor din 2007.

Groupama International face parte din grupul francez Groupama, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor prin intermediul BT Asigurari Transilvania, prin filiala Groupama Transport si prin OTP Garancia Asigurari.

La randul sau, Asiban este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe piata romaneasca de asigurari de viata . Asiban a subscris anul trecut prime de 577,4 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea