Financiar

#asigurari #pensii facultative #pensii_private

GFK: Romanii prefera sa investeasca in imobiliare decat in pensii facultative

Piata pensiilor facultative (pilon III) are un potential de 1,3 milioane romani, reprezentand 11% din totalul populatiei cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani, care au venituri mai ridicate si ar putea contribui la un fond de pensii facultative , arata un studiu realizat de GfK Romania. Cu toate acestea, ca modalitate de investitii sau de , pensiile private facultative sunt printre cele mai putin atractive modalitati in randul romanilor.

Cei 1,3 milioane de romani au resursele financiare necesare si sunt procupati de situatia lor financiara la varsta pensionarii, potrivit studiului, care a fost realizat in luna mai, pe un esantion de 1.000 de persoane la nivel national.

"Pensiile private au competitie puternica din partea altor modalitati de investitii sau economisire , dar si din parea altor prioritati pe care le are consumatorul roman. Este un moment oportun pentru a trezi interesul, ingrijorarea, fata de situatia materiala la varsta pensionarii si totodata pentru a promova pensiile private, punandu-se accent pe avantajele acestora fata de alte modalitati de economisire si investitie", a declarat, marti, Alexandru Terecoasa, cercetator in cadrul GfK Romania.

Ca modalitate de investitii sau de economisire, pensiile private facultative sunt printre cele mai putin atractive modalitati in randul romanilor, cu doar 10% dintre respondenti, la polul opus aflandu-se investitiile in sectorul imobiliar, cu 66% dintre intervievati , mai arata studiul GfK Romania.

Sectorul imobiliar este urmat de produsele de economisire bancare, pentru care ar opta 50% dintre respondenti, si obiectele de valoare, pe care le gasesc atractive 24% dintre intervievati.

Asigurarile de viata sunt atractive pentru 19% dintre respondenti, iar in obligatiuni, actiuni sau bursa ar investi 18% dintre cei intervievati, in timp ce 16% dintre cei chestionati ar pastra banii acasa.

Pe ultimul loc in optiunile de economisire ale respondentilor se afla pensiile private.

La finalul lunii mai, pe piata pensiilor facultative erau 13 fonduri de pensii facultative, cu active nete de 255,86 milioane lei si 198.183 de contribuabili .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea