Financiar

#legea salarizarii unice #codul muncii #fmi #bugetari

Franks: Legea salarizarii trebuie sa isi produca efectele din 2011

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks , a spus, joi, dupa discutii cu ministrul Muncii , ca legea salarizarii trebuie modificata pentru a-si produce efectele din 2011 si ca intelege intarzirea legii pensiilor, dar ca ar fi bine daca Parlamentul ar aproba-o in septembrie, informeaza Mediafax.


Franks a precizat, cu privire la legea salarizarii unitare , ca trebuie luate in considerare schimbarile din structura salariala pentru a fi asigurata sustenabilitatea fiscala.

Referindu-se la legea pensiilor , reprezentantul FMI a subliniat ca intelege amanarea termenului privind aprobarea acesteia, deoarece in Parlament au existat presiuni legate de alte chestiuni, insa a apreciat ca este bine daca va fi aprobata in luna septembrie, astfel incat sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Cu privire la modificarea Codului Muncii, Franks a afirmat ca, pe viitor, este important ca Romania sa aiba o flexibilizare a fortei de munca, pentru a genera o productivitate mai mare.

Trebuie facute modificari la Codul Muncii, astfel incat angajarile si disponibilizarile sa se faca mai usor, a spus Jeffrey Franks.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a spus, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI ca la Codul Muncii trebuie avute in vedere si modificari privind situatia zilierilor, astfel incat acestia sa poata fi angajati mai usor.

Seitan a spus, de asemenea, ca Romania nu trebuie sa renunte la acordul cu FMI.

Noua grila a Legii salarizarii unitare va fi finalizata si prezentata in dezbatere in jurul datei de 12-13 august, urmand ca proiectul de lege sa fie adoptat de Guvern la inceputul lunii septembrie si transmis Parlamentului, a declarat, in urma cu o saptamana, agentiei MEDIAFAX, ministrul Muncii.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.