Financiar

Fondurile de pensii preferea bancile

Fondurile de pensii obligatorii aveau plasate, la 30 iunie, peste 164 de milioane lei (87,6% din active ) in titluri de stat si depozite bancare, avand un portofoliu cu risc scazut, pe fondul reducerii ponderii plasamentelor pe bursa cu 3,35% intr-o singura luna, potrivit CSSPP.

Ponderea investitiilor pe bursa in total active a scazut in iunie la 6,18%, de la 9,53% in luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Structura investitiilor pe piata pensiilor obligatorii arata ca, la sfarsitul lui iunie, 43,44% din active au fost plasate in depozite bancare, 44,19% in titluri de stat, 6,18% in actiuni, 6,74% in obligatiuni emise de companii, iar restul de 0,33% in fonduri mutuale .

Cel mai mare fond de pensii obligatorii, ING, cu active de 73,84 milioane lei, a plasat 67,71% din contributii in titluri de stat, 19,48% in banci, iar restul in obligatiuni corporative.

Al doilea fond de pensii obligatorii, Allianz-Tiriac, cu active de 42,98 milioane lei, a plasat 90,04% din sumele incasate in depozite bancare, 9,96% in actiuni, iar restul de 4,28% in obligatiuni corporative, se arata in raport.

Fondul gestionat de Generali, singurul cu un grad de risc ridicat si active de 14,65 milioane lei, a plasat aproape jumatate (48,37%) din active in banci, peste o treime (34,43%) in titluri de stat, 8,45% in actiuni si 8,52% in obligatiuni corporative.

continuarea pe The Money Channel

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.