Financiar

Fondurile de pensii facultative au mai castigat 7.000 de clienti in iulie

Luna iulie a fost mai slaba pentru fondurile de pensii facultative decat iunie, cand numarul clientilor a urcat cu 22.400, aceasta fiind cea mai mare crestere de pana acum de la o luna la alta.

Fondurile de pensii facultative (pilonul III) au atras aproape 7.100 de clienti in luna iulie, numarul total al celor care economisesc intr-un astfel de fond ajungand la 117.413, arata datele publicate de companiile de pensii pe site-urile lor.

Valoarea activelor nete administrate de fonduri a ajuns la 47,3 milioane de lei (circa 13,4 milioane de euro), fata de 40,1 milioane de lei (11 milioane de euro) la sfarsitul lunii anterioare.

Luna iulie a fost astfel mult mai slaba pentru fondurile de pensii facultative in comparatie cu iunie, atunci cand numarul participantilor a crescut cu aproape 22.400, de la 87.954 la 110.316. De
altfel, aceasta a fost cea mai mare crestere inregistrata pana acum de la o luna la alta.

In iulie, cel mai mult a castigat fondul ING Optim, administrat de ING Asigurari de Viata , care a atras aproape 2.800 de participanti . Aceasta evolutie se datoreaza unui contract semnat cu Posta Romana , in urma caruia circa 13.600 de angajati ai companiei vor economisi pentru o in fondul ING Optim.

La sfarsitul lunii iulie, ING Optim avea aproape 28.500 de clienti, fiind cel mai mare fond de pe piata, cu o cota de 24,2% in functie de numarul de participanti.

Din punctul de vedere al valorii activului net, fondul ocupa pozitia a patra, cu 7,8 milioane de lei (peste 2,2 milioane de euro).

Al doilea fond de pe piata dupa numarul de clienti este BCR Prudent, administrat de de Viata, cu peste 27.000 de participanti.

In iulie, fondul a castigat circa 2.300 de participanti noi.

Din punctul de vedere al activelor, BCR Prudent este cel mai mare fond de pensii facultative, avand 14,7 milioane de lei (circa 4,2 milioane de euro) la finele lui iulie, cu peste 1,4 milioane de lei (0,4 mi-lioane de euro) mai mult decat in luna precedenta.

BCR Prudent va fi transferat de la de Viata la BCR Fond de Pensii, aceasta mutare urmand sa fie discutata de actionari la data de 25 august. BCR Viata este in curs de preluare de catre Vienna Insurance Group, in timp ce BCR Pensii face parte din grupul Erste.

Si alte companii de asigurari care administreaza pensii facultative analizeaza posibilitatea mutarii fondurilor la companiile de pensii din grupul din care fac parte.

In topul fondurilor de pensii facultative dupa numarul de participanti urmeaza AZT Moderato, administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private, cu circa 20.300 de clienti, ING Clasic, cu 17.782, AZT Vivace, cu 15.725, Pensia Mea Aviva, cu 7.740, OTP Strateg, cu 308 si Raiffeisen Acumulare, cu 105 clienti.

continuarea in Ziarul Financiar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea