Financiar

#credite si leasing #fmi #revenire

FMI: Creditarea isi va reveni anul acesta

Fondul Monetar International se asteapta ca anul acesta creditarea sectorului privat sa revina in plan pozitiv, potrivit sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks . Acesta a avertizat insa ca, la nivelul intregului sistem, "va fi un an stresant".

" Sistemul bancar a rezistat bine pana acum, dar creditele neperformante au continuat sa creasca. Intr-adevar, ne asteptam ca anul acesta creditarea catre sectorul privat sa redevina pozitiva, dar pentru intregul sistem va fi un an stresant", a precizat Franks.

Potrivit acestuia, delegatia Fondului Monetar international va propune eliberarea urmatoarelor doua transe din imprumutul extern al Romaniei la mijlocul lui februarie.

"Board-ul se va intalni pe la mijlocul lunii, poate la scurta vreme dupa data de 15 februarie . Politica FMI este ca, dupa aprobare , banii se livreaza in 48 de ore. In tot cazul, transele vor fi livrate pana la finalul lunii", a spus Franks.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea