Financiar

#gheorghe flutur #salarii #bugetari

Flutur: cresterile salariale in 2011 vor fi mai mari pentru bugetarii cu salarii mai mici

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ca legea speciala pe 2011 a salarizarii unice va prevede un raport de 1 la 15 intre cel mai mic si cel mai mare salariu in sectorul public, situatie in care cei cu salarii mai mici vor avea compensata in mai mare masura reducerea de 25 % din 2010, potrivit Newsin.


Conducerea PDL a dezbatut astazi proiectul de revizuire a legii-cadru a salarizarii unice, precum si cea speciala care va fi in vigoare pentru anul 2011.

Astfel, decalajul dintre cel mai mic si cel mai mare salariu din sectorul bugetar va fi redus de la 1 la 29, cat este actualmente, la 1 la 15.

Modificarea se va face pe baza estimarii preliminare a urmatorilor indicatori macroeconomici: o masa salariala de 39 de miliarde de lei, un deficit bugetar de 4,4% si o crestere economica intre 1,5 si 2% in 2011.

"Se intentioneaza ca in 2011, in functie de resurse, sa se recupereze o parte din reducerea de 25% a salariilor bugetarilor si in special, la simularile care se fac, se are in vedere o crestere mai mare la cei care au salariile mai mici, procent care poate sa ajunga pana la 20%", a declarat Gheorghe Flutur.

De asemenea, democrat-liberalii isi propun ca in urmatoarele 15 zile Legea pensiilor sa intre in dezbatere parlamentara.

"Scopul principal care se urmareste este corectarea deficitului la bugetul de pensii, deficit care in 2011 este de 13 miliarde de lei si se are in vedere o corectare in sensul scaderii sale in perioada urmatoare si eliminarea acestuia la un moment dat", a mai spus Flutur.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea