Financiar

#fitch #retrogradare #rating #bcr #banci #studiu

Fitch coboara ratingurile mai multor banci din Romania

Agentia de evaluare financiara Fitch a anuntat, luni, ca a coborat ratingurile BCR, BRD-Groupe Societe Generale , Bancpost, unicredit tiriac Bank si Banca Romaneasca, ca urmare a scaderii ratingurilor de tara, dar a confirmat calificativul acordat Bancii Transilvania.

Ce s-a intamplat cu bancile: Fitch a coborat de la 'A-' la 'BBB' ratingul pentru credite pe termen lung al Bancii Comerciale Romane (BCR), de la 'A-' la 'BBB' calificativul pentru credite pe termen lung in lei' - ambele avand perspectiva negativa - si de la 'F3' la 'F2' ratingul pentru imprumuturi pe termen scurt in valuta. Fitch a confirmat ratingul individual 'C/D' al BCR si a coborat ratingul suport de la '1' la '2'. Fitch a coborat, totodata, de la 'A-' la 'BBB', ratingurile pentru credite pe termen lung in valuta si, respectiv, de la 'F2' la 'F3' calificativele pentru credite pe termen scurt in valuta ale BRD - Groupe Societe Generale , Bancpost si UniCredit Tiriac Bank. Agentia de rating a coborat, de asemenea, de la '1' la '2', ratingul de suport pentru aceste banci si a confirmat ratingul individual 'D' al UniCredit Tiriac Bank. Ratingul Bancii Romanesti pentru credite pe termen lung in valuta a fost coborat de la 'BBB+' la 'BBB', iar Fitch a revizuit in scadere si perspectiva asociata calificativului, de la 'stabila' la 'negativa'. Fitch a coborat si ratingul pentru credite pe termen scurt in valuta al Bancii Romanesti, de la 'F2' la 'F3', si a confirmat ratingul de suport '2' si cel individual 'D' al bancii evaluate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea