Financiar

#firme #depunere #declaratia unica 112 # depunere trimestriala # depunere declaratie 112

Firmele mici, obligate sa depuna trimestrial declaratia unica 112

Incepand cu data de 1 octombrie, noul cod de procedura fiscala va usura viata unui procent semnificativ din firmele romanesti, scrie evz.ro.

Una dintre principalele prevederi trecute in noul Cod Fiscal se refera la depunerea declaratiei unice 112. Firmele mici, care au o cifra de afaceri care nu depaseste 100.000 euro pe an si cel mult trei salariati depun declaratia 112 trimestrial, adica de patru ori pe an in loc de 12 ori pe an.

Prevederea se aplica si pentru persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, persoanele fizice care exercita profesii libere, precum si asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice , care au personal angajat cu contract individual de munca.

Incepand cu anul 2012, declaratia unica 112 va putea fi depusa exclusiv online. Firmele sunt obligate pana la sfarsitul acestui an sa-si cumpere certificate digitale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea