Financiar

Firmele locale de asigurari pleaca dupa clienti prin Europa

Companiile romanesti de asigurari incearca sa profite de dreptul de a face afaceri pe intreaga piata europeana. Unele tintesc incasari mult mai mari decat cele pe care au reusit sa le aiba in Romania.
Asa cum firmele de asigurare din tarile europene pot vinde polite in Romania, si companiile noastre pot avea activitati in tarile din Uniunea Europeana.

In momentul de fata, sapte firme de pe piata autohtona pot vinde polite in una sau mai multe tari europene. Asiguratorii trebuie sa obtina mai intai OK-ul de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a desfasura activitati pe piata europeana, dupa care trebuie sa notifice autoritatea de supraveghere din tara in care vor sa faca afaceri.

Unii au facut acest pas la solicitarea clientilor mari pe care ii aveau deja pe piata autohtona, in timp de altii cauta piete foarte dezvoltate in speranta ca acestea le vor aduce incasari semnificative.

City Insurance crede ca in ultimele luni ale acestui an poate sa subscrie de pe piata italiana prime de cateva ori mai mari decat cele incasate in intregul an 2007 in Romania. Directorul general al companiei, Nicolae Musat, spera ca primele incasate din Italia in acest an sa se ridice la trei-cinci milioane de euro.

„Nu e mult. Sunt societati care fac un miliard de euro pe an“, spune Musat, adaugand ca piata italiana nu poate fi comparata cu cea autohtona. De exemplu, exista agenti italieni care incheie intr-un an polite in valoare de 20-30 de milioane de euro.

Aflata la inceput de drum, compania a incheiat in Italia parteneriate cu opt societati de brokeraj . „Vom incepe activitatea in septembrie. In prezent, cautam brokeri si agenti de asigurari care sa lucreze cu noi“, afirma seful City Insurance. Compania a intrat pe pasaport european numai in Italia.

In 2007, City Insurance a incasat prime in valoare de 1,1 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mici societati de pe piata autohtona. Daca in Romania compania a mizat pe asigurarile de calatorie, in Italia are planuri diferite. Musat estimeaza ca grosul primelor va fi adus de asigurarile de bunuri, care sunt oferite la pachet cu servicii de asistenta, si din politele de raspundere civila generala.

In Peninsula, este acompaniata de oferirea de servicii de asistenta domestica . De exemplu, daca in casa asiguratului se sparge o teava , aceasta este reparata de angajatii companiei de asistenta cu care are parteneriat asiguratorul.

continuarea in Capital

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea