Financiar

#leasing auto #rate #curs valutar

Firmele de leasing ciupesc sume in plus de la clienti prin cursul impus

Firmele de euro . Impun insa clientilor un curs mult mai mare decat la casele de schimb, chiar si decat cel afisat de bancile ale caror subsidiare sunt.

Firmele de leasing din Romania emit facturile la plata ratei lunare doar in lei si calculate la un curs impus, desi majoritatea finantarilor pe care le acorda sunt in euro. Daca acest  comportament poate fi explicabil in cazul firmelor independente, devine de neinteles la societatile de leasing arondate bancilor, care, prin lege, au posibilitatea de a colecta ratele in moneda creditului. Ba mai mult, in cazul Porsche Bank, de exemplu, cursul afisat este mai mare pentru ratele  de leasing decat pentru cele la credite. Toate acestea se intampla in ciuda faptului ca bancile permit achitarea ratelor in moneda creditului prin simpla deschidere a unui cont in valuta respectiva.

(citeste continuarea in Capital.ro)

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.