Financiar

#salariat #firma #ministru #buget #contributii #deducere

Firmele care isi mentin salariatii sau angajeaza ar putea plati contributii mai mici din 2010

Ministerul Muncii va prezenta, peste doua-trei luni, o propunere privind deducerea contributiilor catre bugetul asigurarilor sociale pentru companiile care isi mentin salariatii sau angajeaza in plus personal, pe timp de un an, a declarat ministrul Marian Sarbu , pentru The Money Channel.

"Sper ca in maxim 2-3 luni sa venim cu o formula pentru ca, incepand de anul viitor, sa putem discuta de deduceri , de o diminuare substantiala a contributiilor pentru cei care mentin sau adauga locuri de munca. Cred ca e posibila o reducere a contributiilor sociale pentru cei care pastreaza locurile de munca. Voi avea o discutie mai aplicata cu ministrul finantelor pe aceasta tema, astfel incat cei care isi pastreaza numarul de angajati la sfarsitul anului sa poata beneficia de unele deduceri fiscale", a spus Sarbu. Ministrul nu a dat, insa, detalii legate de marimea reducerii acestor contributii .

El a subliniat insa ca, daca s-ar reduce in acest moment contributiile, s-ar produce un dezechilibru in ce priveste incasarile la buget si nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea