Financiar

Federal Reserve mentine dobanda de politica monetara la 2%

Comitetul de politica monetara al Federal Reserve ( Fed ), banca centrala americana, a decis, miercuri, sa mentina dobanda cheie la nivelul de 2%, in contextul conditiilor economice actuale din Statele Unite, potrivit unui comunicat al Fed.

Informatiile recente arata ca activitatea economica se extinde in continuare, reflectand partial o anumita consolidare a cheltuielilor consumatorilor.

Cu toate acestea, pe pietele de munca exista probleme, iar pietele financiare se confrunta cu "un stress considerabil", arata comunicatul Federal Open Market Committee, comitetul de politica monetara al Fed.

"Inasprirea conditiilor de creditare, problemele constante de pe piata imobiliara si scumpirea energiei ar putea afecta cresterea economica din urmatoarele cateva trimestre", avertizeaza bancherii centrali americani.

Fed estimeaza ca inflatia se va tempera la sfarsitul acestui an si in 2009.

"Cu toate acestea, in contextul scumpirilor constante ale energiei si altor marfuri si al asteptarilor crescute privitoare la accentuarea inflatiei, perspectivele referitoare la evolutia inflatiei sunt, in continuare, nesigure", atrage atentia comunicatul Federal Reserve.

Relaxarea substantiala a politicii monetare efectuata pana in prezent, corelata cu masuri constante pentru a proteja lichiditatea de pe piete ar trebui sa contribuie, in timp, la o sustinere a cresterii economice, arata Federal Reserve.

Federal Reserve a coborat dobanda sa de politica monetara pana la 2% in aprilie, a saptea decizie de relaxare a politicii monetare luata de la mijlocul lui septembrie pana in prezent. In toamna trecuta, dobanda cheie a Fed se situa la un nivel de 5,25%, dar bancherii centrali au coborat-o succesiv pentru a proteja economia Statelor Unite de o criza a pietei imobiliare si a creditelor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea