Financiar

#expert financiar #val de scumpiri #romani #scumpiri

Expert financiar, sfaturi despre ce vor trebui sa faca romanii pentru a face fata valului de scumpiri

Un expert financiar, Adrian Caciu, a venit cu cateva recomandari pentru romani in ceea ce priveste urmatoare perioada, care vine cu un val urias de scumpiri. Adrian Caciu nu le recomanda romanilor sa faca credite in perioada urmatoare, mai ales la locuinte. Dobanzile vor fi din ce in ce mai mari.

 

„Legat de locuinte, pretul acestora va creste in continuare, iar recomandarea mea e sa nu faca credite. Este o pierdere dubla. Pe de o parte, preturile locuintelor cresc si atunci vei cumpara ceva foarte scump, iar cand vei plati, o vei face cu dobanzi din ce in ce mai mari. Oamenii ar trebui sa mai astepte ca lucrurile sa se stabilizeze. Cred ca acest lucru se va intampla la finalul anului 2022 si inceputul lui 2023“, spune Adrian Caciu.

Moneda in care romanii ar trebui sa isi tina economiile

In ceea ce priveste moneda in care ar trebui sa isi tina romanii economiile este cea in care isi castiga salariul, sustine expertul financiar.

„Regula de aur e ca economiile le tii in moneda in care castigi si in functie de ce vrei sa faci cu ele. Daca ai economii pe care le-ai pus de o parte pentru o vacanta intr-o tara europeana, e bine sa ai cateva sute/mii de euro pusi. In schimb, daca economiile pe care le ai vizeaza chestiuni de cumparat in tara, nu are absolut niciun rost sa-i schimbi in alta valuta si cel mai bine e sa ii pastrezi in lei“, a precizat, in exclusivitate pentru DC News, economistul Adrian Caciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea