Financiar

#panificatie #paine #evaziune fiscala

Evaziunea fiscala afecteaza aproape doua treimi din piata de panificatie

 

Evaziunea fiscala de pe piata painii a crescut in primele doua luni ale acestui an, ceea ce a dus la o a consumului fiscalizat cu circa 7-8% fata de 2009, a declarat presedintele patronatului Rompan , Aurel Popescu.

"In primele luni din acest an, consumul fiscalizat de paine a fost mai mic cu 7-8%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. De fapt, nu este o scadere a consumului real, ci o amplificare a economiei subterane", a explicat presedintele Patronatului Roman din Industria de , Panificatie si Produse Fainoase (Rompan), Aurel Popescu.

El spune evaziunea fiscala afecteaza circa 60% din piata totala de panificatie, estimata la aproximativ un miliard de euro. Popescu a adaugat ca, in prezent, patronatul lucreaza la o serie de masuri de redresare a pietei in 2010.

Presedintele declara recent pentru NewsIn ca evaziunea fiscala de pe piata painii a crescut si pe parcursul anului 2009 cu circa 10%, ceea ce a dus la o scadere a consumului fiscalizat cu doua kilograme, pana la 23 kilograme/cap de locuitor .

Conform lui Popescu, consumul anual real de paine se ridica insa la circa 105 kilograme pe cap de locuitor.

Cu cifrele exprimate de productia comercializata fiscal, din Romania este de peste trei ori mai mic decat media europeana, a mai spus presedintele Rompan. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea